The Influencers

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη

Η αγαπημένη δημοσιογράφος γαστρονομίας μας μιλά λίγο πριν το talk της στο Utopia @ Golden Hall.

 

Η Ελένη Ψυχούλη είναι ένα όνομα στην ελληνική γαστρονομία που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η δημοσιογράφος γαστρονομίας αγαπήθηκε μέσα από τα κείμενά της στα μεγαλύτερα περιοδικά της χώρας μας και τη μοναδική σχέση που έχει με την ελληνική κουζίνα και αποθεώθηκε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της "Σεφ στον αέρα" που για χρόνια μας κρατούσε συντροφιά σε όλα τα μαγειρέματά μας. Πλέον μπορείτε να βρείτε και online τις συνταγές της μέσα από το site της pirouni.gr. Η γυναίκα που αγαπά την ελληνική κουζίνα όσο κανένας άλλος και βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους για να επικοινωνήσει με το κοινό της που διψά για την γαστρονομική άποψη της θα βρεθεί στο IGTV του Golden Hall για ένα μοναδικό talk.

Η Ελένη Ψυχούλη καλεσμένη του Marie Claire και της Γαλάτειας Λασκαράκη, editor-in-chief του Marie Claire, στη θεματική Fashion Matters στο Utopia @ Golden Hall θα μοιραστεί ιστορίες από τις κουζίνες των πιο διάσημων σεφ που έχει βρεθεί, αλλά και μυστικά από τη δική της κουζίνα για να μπορέσουμε όλοι να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο την ελληνική γαστρονομία. Επίσης θα μας μιλήσει για το ιδιοσυγκρασιακό στιλ της και τη μοναδική σχέση που διατηρεί με τη μόδα σε ένα απολαυστικό talk που δεν πρέπει να χάσετε. Λίγο πριν βρεθεί στο IGTV του Golden Hall, της θέσαμε μερικές ερωτήσεις για να μας δώσει τον τόνο για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητήσει την Τετάρτη 18/11 στις 16:00 online, και μπορείτε όλοι να παρακολουθήσετε όπου και αν βρίσκεστε στην καραντίνα σας.

Τελικά είναι η παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία τόσο cool σε παγκόσμιο επίπεδο όσο νομίζουμε;

Η Ελλάδα και η Μεσόγειος γαστρονομικά "πουλάνε" στο παγκόσμιο τραπέζι και το θετικό είναι ότι η κρίση έκανε γνωστή τη χώρα μας και σε κόσμο που την αγνοούσε.

Ποιος είναι ο δικός σας απαράβατος κανόνας όσον αφορά στα υλικά που δεν βάζετε ΠΟΤΕ στην κουζίνα σας;

Τίποτα το επεξεργασμένο! Αποφεύγω τη χημεία όπως ο διάβολος το λιβάνι. Δεν χρησιμοποιώ ζωμούς και ψωνίζω στις λαϊκές, στους παραγωγούς, στο μικρό χασάπικο και τον ψαρά, μόνο την καλύτερη, την πιο φρέσκια, ανεπεξέργαστη πρώτη ύλη.

Τόσα χρόνια μετά τι αγαπάτε περισσότερο στο μαγείρεμα και το κάνετε με τον ενθουσιασμό που είχατε όταν πρωτοξεκινήσατε την καριέρα σας;

Τα παραδοσιακά φαγητά που σέβονται την εποχικότητα. Με συγκινεί η μπάμια, τα φασολάκια και η ντομάτα από το μποστάνι μου το καλοκαίρι, τα άγρια χόρτα το χειμώνα, που μαζεύω μόνη μου στο βουνό. Σημασία για μένα δεν έχει τόσο η συνταγή όσο η πρώτη ύλη.

Χρειάζεται ο κόσμος περισσότερες γυναίκες σεφ; Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης των γυναικών στις μεγαλύτερες κουζίνες του κόσμου;

Είναι ένα σκληρό επάγγελμα αλλά όλο και περισσότερες θαρραλέες κοπέλες μπαίνουν στο ρινγκ. Εγώ δεν πιστεύω στο ρατσισμό των φύλων. Αν μια γυναίκα είναι καλή θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.

Ξέρουμε ότι σας αρέσει να συλλέγετε αντικείμενα. Υπάρχει κάτι που συλλέγετε με μανία αυτή την περίοδο και ποια είναι η αγαπημένη σας συλλογή;

Συλλέγω... χόρτα (χαχα). Περνάω τη φάση της τροφοσυλλογής και τη βιώνω με ενθουσιασμό. Είναι ολόκληρη επιστήμη να μάθεις να αναγνωρίζεις τα άγρια χόρτα και τα βότανα και να μάθεις τη χρήση τους. 

Μην χάσετε το event:

Η Ελένη Ψυχούλη σε ένα one-on-one talk με τη Γαλάτεια Λασκαράκη στο Utopia @ Golden Hall

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης