Meet the curators: MI-RO

Meet the curators: MI-RO

Οι MI-RO συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές. Οι εγχώριοι couturiers με τη διεθνή παρουσία είναι πλέον και curators της νέας θεματικής "Eclecticism". Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν με αφορμή το νέο τους project.

Ο Δημήτρης Μαστρόκαλος και ο Γιάννης Ράπτης είναι τα δύο μέλη του σχεδιαστικού ντουέτου που όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα ως MI-RO. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με τη μόδα και να μην γνωρίζει την επιδραστική δουλειά τους και την αψεγάδιαστη αισθητική τους. Όπως δεν υπάρχει και άνθρωπος που να μην έχει ακούσει κάτι για τους σχεδιαστές ή να μην έχει δει μία γυναίκα να φορά δημιουργία τους.

Οι αγαπημένοι σχεδιαστές των celebrity Ελληνίδων εδώ και δεκαέξι χρόνια συνεργάζονται και δημιουργούν συλλογές που έχουν αλλάξει ριζικά την ελληνική μόδα. Η αισθητική ήταν πάντα το δυνατό σημείο της σχεδιαστικής τους ματιάς που σχετίζεται με το αειθαλές στιλ, τα τολμηρά σχέδια, τις δυναμικές σιλουέτες, τις θηλυκές γραμμές, τα πολύτιμα υλικά, το λεπτομερές tailoring και φυσικά την υψηλή ραπτική.

Το τελευταίο project των MI-RO δεν είναι άλλο από το «Utopia @ Golden Hall»: ένα μόνιμο, πρωτότυπο, φουτουριστικό concept showroom με trending topics σε μόδα, ομορφιά, διακόσμηση και τεχνολογία, στο ισόγειο του Golden Hall, στο οποίο έχει τη θέση του curator.

Μέσα στο Utopia οι MI-RO χτίζουν και εξιστορούν μία μοναδική αφήγηση επιλέγοντας προϊόντα από όλα τα καταστήματα του Κέντρου που θα παρουσιάζονται σε συνδυασμό με τεχνολογικά gadgets, προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν μία νέα εμπειρία retailtainment.

Κάθε εβδομάδα, οι MI-RO θα υποδέχονται μία ξεχωριστή προσωπικότητα από την τέχνη, το lifestyle, το start-up community, την showbiz, τα media, τη μόδα, κλπ, και θα συνομιλεί live μαζί τους σε ένα ουσιώδες και περιεκτικό «οne-on-one talk», μια κουβέντα/συνέντευξη ανοιχτή στο κοινό για να την παρακολουθήσει ξεδιπλώνοντας έτσι μία ακόμα πτυχή του Utopia, το «Golden Hall: driving the conversation».

Πριν όμως επισκεφτείτε το «Utopia @ Golden Hall» ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τους curators μέσα από το goldenutopia.gr που μας μίλησαν οι ίδιοι για το νέο τους creative πόνημα.

Γιατί ονομάσετε τη θεματική της στο Utopia του Golden Hall «Eclecticism» και ποιος είναι ο δικός σας ορισμός στην έννοια;

Ο "εκλεκτισμός" σαν όρος είναι μία βασική αρχή τόσο στην επαγγελματική μας πορεία, όσο και στην προσωπική. Η δυνατότητα της διαφοροποίησης από το μαζικό και το εύκολο είναι μεγάλο "χάρισμα" για εμάς!

Νιώθετε ότι concept showrooms σαν το Utopia είναι το μέλλον του retail industry και των καταναλωτικών συνηθειών του κοινού;

Είναι μια διαφορετική και αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση προς το κοινό! Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία βασική ιδέα πίσω από κάθε προσπάθεια-πρόταση, ώστε ο καταναλωτής να λαμβάνει τη φιλοσοφία αυτής και να γίνεται μέρος της. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι για όλους, ή αισθητικά δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους, οπότε πίσω από αυτές τις προσπάθειες βλέπεις διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις και "κρατάει" ο καθένας αυτό που του αρέσει.

Ποιο ήταν το σκεπτικό σας στην επιλογή των αντικειμένων από τα shops του Golden Hall;

Αναμφίβολα να ταιριάζουν στην αισθητική μας.

Ποιος είναι ο δικός απαράβατος κανόνας στη ζωή σας, στο brand σας και στη δημιουργική σας διαδικασία;

Να μην κάνουμε δημιουργικές "εκπτώσεις". Έχουμε μια φιλοσοφία ζωής και συγκεκριμένη αισθητική που είναι το "τιμόνι" σε ότι κάνουμε.

Ποια χαρακτηριστικά έχουν οι γυναίκες για τις οποίες δημιουργείτε ρούχα;

Οι γυναίκες που δεν έχουν στεγανά. Κατά βάση είναι χειραφετημένες, με προσωπική άποψη, αισθητική και ουσιαστική πορεία ζωής. Δεν ακολουθούν, δημιουργούν...

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που αποφασίσατε να γίνετε μέρος ενός project σαν το Utopia;

Η πρόκληση της παρουσίασης της αισθητικής μας, σε ένα τόσο διαφορετικό concept στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας!

Τι νιώθετε ότι είναι αυτό που λείπει από τις Ελληνίδες και προσπαθείτε να καλύψετε το κενό αυτό με τις δημιουργίες σας;

Δεν καλύπτουμε κάποιο κενό. Δημιουργούμε από την αρχή επιθυμίες!

Ποια είναι η έντονη στιγμή που θυμάστε από την πολυετή πορεία σας στην ελληνική μόδα;

Σίγουρα το πρώτο μας show στην εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στην Ιταλία, όπου και ήταν η αρχή όλων...

Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω θα κάνατε κάτι διαφορετικό ή κάτι περισσότερο ή λιγότερο όσον αφορά στον τρόπο που εξελίχθηκε το brand σας;

Δεν έχουμε κανένα παράπονο από την πορεία μας στο χώρο μέχρι σήμερα. Ίσα ίσα που είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε βιώσει και βιώνουμε καθημερινά!

Εκτός από το installation σας στο Utopia ποιοι είναι οι λόγοι που επισκέπτεστε πιο συχνά το Golden Hall; Τι είναι αυτό που τον κάνει για εσάς κορυφαίο retailtainment προορισμό;

Ο "εκλεκτισμός" που το διακρίνει!

Ποιο είναι το πιο ωραίο κομπλιμέντο που έχετε ακούσει για τις δημιουργίες σας από γυναίκα που αγόρασε και φόρεσε το ρούχο σας;

"Δεν έχω ξανανιώσει τόσο όμορφη στη ζωή μου". Ότι πιο ουσιώδες μπορεί να ακούσει ένας δημιουργός.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα sneak peek για τη διακόσμηση της νέας θεματικής; Τι θα δούμε; Τι σας έχει εμπνεύσει; Γιατί κάποιος πρέπει να επισκεφτεί το installation σας;

Για να δει τον "εκλεκτισμό" μέσα από τα μάτια των Mi-Ro.

Είστε οι σχεδιαστές που αγαπούν να φοράνε οι περισσότερες celebrity Ελληνίδες. Ποιες διάσημες γυναίκες θα συγκαταλέγατε ανάμεσα στις μούσες σας και θα δούμε καλεσμένες στο Utopia;

Είμαστε ευτυχείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι γυναίκες αυτά τα χρόνια! Αναγνωρίσιμες ή μη! Για εμάς όλες είναι μούσες, καθώς επιλέγουν να φορέσουν την αισθητική μας και ότι έχουμε δημιουργήσει με αγάπη και πάθος. Οι celebrities που θα μας επισκεφτούν στο Utopia, σίγουρα θα είναι γυναίκες που έχουν κάνει τη διαφορά στο χώρο τους.