The Influencers

Χριστίνα Πολίτη
Χριστίνα Πολίτη

Η γνωστή δημοσιογράφος μας μιλά λίγο πριν το talk της στο Utopia @ Golden Hall.

Η Χριστίνα Πολίτη είναι μια γυναίκα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Δημοσιογράφος εδώ και δεκαετίες, έχει περάσει από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και lifestyle, όπως και τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές. Αντισυμβατική στον τρόπο που αντιμετωπίζει την έννοια του lifestyle και αεικίνητη, πλέον είναι μέλος της μεγάλης ομάδας της Vogue Greece που επιστρέφει στις ζωές των Ελλήνων αυτόν τον Μάρτη και φυσικά τρέχει με μεγάλη επιτυχία το προσωπικό της site cosmopoliti.com εδώ και πολλά χρόνια.

H Χριστίνα Πολίτη θα είναι η πρώτη καλεσμένη της Τίνας Δασκαλαντωνάκη στη θεματική Euphoria στο Utopia @ Golden Hall για να εγκαινιάσει τα talks που θα κάνει η curator του concept store με διάσημους influencers της πόλης μας. Λίγο πριν βρεθεί στο Golden Hall μίλησε σε εμάς και απάντησε στις ερωτήσεις μας για να μας δώσει τον τόνο για όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που θα συζητήσει την Πέμπτη 4/4 στο χώρο του Utopia @ Golden Hall, όπου φυσικά μπορείτε ελεύθερα να παραβρεθείτε κι εσείς και να παρακολουθήσετε live τη συνέντευξη.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να δεχτείς την πρόσκληση της Τίνας Δασκαλαντωνάκη ώστε να είσαι η πρώτη καλεσμένη στο stage του project Utopia;

Την αγαπώ. Είναι φίλη μου χρόνια και καταπιάνεται μόνο με projects υψηλής αισθητικής. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκλησή της σε αυτό το πόνημά μας.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα το sustainability στην καθημερινότητά σου και στις επιλογές σου;

Άκρως σημαντικό. Μισούσα ανέκαθεν το πλαστικό και τα cans. Ανέκαθεν ανακύκλωνα ό,τι μπορούσα. Στη χώρα μας είναι πιο δύσκολο βέβαια να ασχολείσαι με το περιβάλλον, γιατί είναι χαρακτηριστικό μας γνώρισμα ότι είμαστε μόνο λόγια στα περισσότερα πράγματα.

Με ποιον τρόπο έχει αλλάξει ο δικός σου ορισμός για την πολυτέλεια στο πέρασμα του χρόνου;

Πολυτέλεια για τους νέους των 80s ήταν τα ακριβά σπίτια, ρολόγια και αυτοκίνητα. Η γενιά μου είχε την τύχη να τα ζήσει όλα στην ώρα τους. Με τα χρόνια ήρθε η παγκοσμιοποίηση, τα φούτερ, το underdressing και η ισοπέδωση των πάντων μας και συγχρονίστηκε απόλυτα με τη δική μας κούραση από οτιδήποτε υπερφίαλο. Έτσι η πολυτέλεια πια είναι ένα ωραίο ταξίδι, ο ωραίο καιρός, η φύση, οι περίπατοι στην εξοχή και μία καλή τιμή που θα πιάσεις στα vintage Chanel by Karl Lagerfeld στο Vestiaire Collective. Πολυτέλεια πια και role model είναι το καλό κρασί.

Χριστίνα είσαι μια δυναμική γυναίκα που έχεις καταπιαστεί με πολλά διαφορετικά θέματα στην καριέρα σου στα media. Τι είναι αυτό που σε γεμίζει περισσότερο πλέον και σου αρέσει να μιλάς περισσότερο και βλέπεις ως παρακαταθήκη σου στο χώρο των ελληνικών media;

Kαταπιάστηκα με πολλά χωρίς να πάρω τον εαυτό μου σοβαρά. Θυμάμαι ωραίες στιγμές με συναδέλφους κυρίως στα καλά χρόνια της Γυναίκας και της Imako. Μετά ήρθε η υπερχείλιση, όλοι έγιναν τα πάντα, όλα είναι σούπα και βρήκα καταφύγιο στη Vogue Greece. Αγάπησα τα περιοδικά και συνεχίζω να βρίσκω μπανάλ την τηλεόραση. Παρακαταθήκη δεν έχω αφήσει, εύχομαι να αφήσω κάποια στιγμή.

Τι βρίσκεις τον εαυτό σου να αγοράζει περισσότερο πλέον και πώς έχουν αλλάξει οι καταναλωτικές σου συνήθειες;

Δεν είμαι ο τύπος γυναίκας που ζει για να δοκιμάζει ρούχα. Αγοράζω τα πάντα on line. Τα ακριβά ρούχα δεν είναι κάτι που με αφορά πλέον. Αγοράζω ό,τι μου χρειάζεται. Λατρεύω τα καλλυντικά. Τα μεγαλύτερα shopping sprees τα κάνω στα φαρμακεία αν με ρωτάς.

Πώς φαντάζεσαι μια ρεαλιστική ουτοπία και τι είναι αυτό που σου προκαλεί euphoria σήμερα;

Ρεαλιστική ουτοπία; Να ξυπνάς κάθε μέρα με τέλειο δέρμα, 30 χρονών και 59 κιλά. Euphoria μου προκαλεί πάντα η μουσική.

Ποια είναι το beauty tip που έχεις μάθει από τη δική σου ρουτίνα.

Να καθαρίζουν καλά το πρόσωπό τους το βράδυ, να μην κάνουν αλλαγές στην εμφάνισή τους που τις παραμορφώνουν, να μην αγχώνονται και να μην βάφονται σαν τις τηλεπαρουσιάστριες.

H Χριστίνα Πολίτη έρχεται στις 4/4 στο Utopia @ Golden Hall για μια απολαυστική συνέντευξη με την Τίνα Δασκαλαντωνάκη.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης